lauantai 30. elokuuta 2014

Apuva apuva aapuva aa-puu-va A-PU-VA!



30.08.2014

Torstaiaamuna oli meillä "taas" äkkiherätys, 09:30 meillä piti alkaa tapaaminen paikallisen poronhoitajien yhdistyksen kanssa. Ryhmärämä makas vielä pitkin lattiaa 09:15 ja eikä kiire vielä haitannu.(paitsi Outi oli jo kohteessa) Näin vauhikas sakkihan kyllä kerkeää ajoissa paikalle ja siellä me istuttiin puol kymmenen koko porukka valmiina kuulemaan asiaa. Aikamme me siellä istuskeltiin ja ootettiin yhdistyksen jäseniä, ni meille kerrottiin että ei ne kerkeäkkään tulemaan. Oli siihen vissiin joku oikea syyki, mut varmaan vaan tekosyitä, ei ne vaan uskaltanu tulla meitä moikkaan. Jackie lupas selvittää pääsiskö ne sit perjantaina.


Puolenpäivän aikaan työntekijät oli järjestäny meille nyyttikesti lounaan. Kaikki työntekijät toi jotain herkkuja pöytään, joita me sit syötiin mukavasti. Oli vaikka mitä tarjolla: kalakeittoa, kuivattua lohta, kanaa, jotain jänniä kananmunan puolikkaita, pizzaa, valkosipulijuusto kuorrutettua lohta, lohilaatikkoa,jotain makarooni salaatti juttua, makkaroita ja juustoja jälkkäriks oli tietenki kahen sorttisia kakkuja ja marjasekotus johon oli lisätty beach greeniä . Ja kyllähän me syötiinki, osa porukasta ei syöny enää koko loppupäivänä mitään. Patrick kävi vielä Jackien porotalousopiskelijoiden kanssa Davisien porotilalla hyvästelemässä meidän isäntäväen.
Saatiin lahjaksi uudet hianot pipot ja paiat


Outi on alottanu projektin, jossa se haluaa kääntää meijän rytmin jo takasin suomen aikaan. Illalla sit yheksältä otettiin päiväunet ja herättiin valvomaan. Outi piti meitä hereillä vaikka kuinka kauan. 03:00 ku sammutettiin musiikki, ni Outi kysy, et mihin musiikki katos, mut sitkeesti mee vaan sammuteltiin valot ja mentiin makuupusseihin. Yhessä me sit päätettiin, että Outilla on kipinävuoro. Irina huomas, että eihän me voia nuotiota tänne laittaa, ni sytytetään taskulamppu tai Jussan kaiutin(sitä Outi ei osaa sammuttaa ja kaiken lisäks se sitte nukahti ekana) Toisaalta ei tässä valvomisessa mitään pahaa oo, ku aamulla ei tarvi herätä niin aikaseen. Perjantai on meillä vapaapäivä ja saahaan nukkua pitkään.



Tai sitte ei! Perjantaiaamu tuliki tosi äkkiä, 9 aikaan herättiin ku joku hakkas meijän oveen. Jackiehän siellä oli ja ilmotti, että poronhoitajien yhistys on puolen tunnin päästä täällä. Ja tsädääm 9:30 herättiin taas ku joku hakkas oveen. Jackie taas siellä ja kerto, että leidit on jo paikalla ja kahvi valmis. Oltiin nukahettu uuestaan (paitsi Outi oli taas jo kohteessa) ja lähellä myöhästymistä.

Paikalle oli tullu kaks yhdistyksen jäsentä, jotka kerto meille tietoa niitten yhdistyksestä. Niitten yhdistyksen toiminta muistuttaa enemmän yhtä meijän paliskuntaa, kuin meijän varsinaisen  paliskuntain yhdistyksen toimintaa. Porohoitajien yhdistyksessä on 21 jäsentä ja poroja 10 000 kpl.

Tällä jengillä ei kyllä vapaa-ajan ongelmia tule. Tänäänki puettiin Pate tytöksi ja täytyy kyllä myöntää, että hetken ajan siinä tunsi asemansa uhatuksi sen typykän rinnalla :D
Jussa sanoi että ei uskalla katsoa edes silmiin ku alkaa jo vistottamaan Paten meikkaus. Patelle tuli pikku probleema ku kuuli että ne ei olekkaan vesiliukoisa meikkejä. Kyllä se aika lentää täällä ollessa. 
. Ilta alkaa jo kääntymään yöhön ja meijänki nukkumaan meno lähestyy.
Ei muuta kun  öitä meille ja huomenta teille. 
Eeva ja Irina



Innokkaasti koko sakki pakkailee jo ku aamulla lähtee lento. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti