perjantai 29. elokuuta 2014

Den of the mighty nanook


29.8.2014

Viikko reissua enään edessä, ja sitten ''päässään'' kotia. Alku viikko on kulunu taas niin nopeaa, ettei ole blogiakaan kerennyt kirjottamaan. 

Maanantaina siis palattiin tänne Nomeen ja saatiin tällänen kiva luokkahuone asutettavaksi. 



Siis tämä kuva on otettu 5 min sen jälkeen ku astuttiin sisään. Tälläki hetkellä tää paikka on sekasin ku kullankaivajien pää perjantain pikkutunneilla. 

Tutustuttiin Jackien porotalousoppilaisiin. Osallistuttiin heidän tunnille ja heti alussa tuli vaikeuksia. Kylläkään ei meille vaan muille oppilaille ku ne yritti ääntää meijän nimet. Mutta kyllä se amerikkalainenki kieli taipuu ääntämään suomalaisia nimiä. Jackie oli keksiny meille tehtävän missä tutustutaan meijän kollegoihin ja opitaan samalla vähän lissää englantia.
Meille syötettiin valaan nahka ja rasva "herkkuja"



Patrickki ja Sakke oli Bruce sedän, Ann tädin ja Bonnie kaverin kanssa ettimässä poroja. Sakke oli löytäny suunnilleen 10 vuotiaan muskotti härän pääkallon ja reippaasti ja innoisssaan esitti sitä meille muille ''Löysin tän ihan itte.'' Löyshän ne sitte yhen hirvaan ja Bruce päätti ampua sen. Sitte Sakke lähti mönkijällä pistämään sen, mutta se olikin ottanu osuman jalkaan. Saken lähestyessä hirvasta, hirvas käänty ja alko uhittelemaan Sakelle. Sakke yritti mennä ohjaustangon taakse piiloon ja huusi ''Bruuuce setä auta...Help me!'' Bruce setä huusi Sakelle ''back up'' ja ampu sen...siis hirvaan. Pojat oli hyvänä apuna nylkemässä poron vaikka oliki jo myöhänen ilta. 
Meillä muilla oli tosi kolkko olo ku ei Sakke ollu pöljäilemässä ja Pate viisastelemassa.


Reissun hirvein kokemus oli tiistaina kun kaikkien piti puhua 2 minuuttia englantia 250 high school oppilaalle. Jackie oli antanut meille tehtävän. Meidän piti jokaisen pitää puhe Nomen High Schoolissa itsestämme ja porohoidosta. Esitykset meni tosi hyvin. Eeva pääsi melkein luistamaan puheen pidosta, mutta kuitenki joku hoksas asian ja työns mikin Eevan käteen. Eevahan keksi että puhumpa saameksi niin saan jupissa mitä haluan. 


Minä (Jussa) ja Eeva tehtiin suopunginheittonäytös siinä salissa ja kyllähän siitä näki että ennenki on tullu heiteltyä..hehe.  Näytöksen päätyttyä kaikki halukkaat sai kokeilla myös (melkein kaikki). Paras heittäjä oli kyllä koulun rehtori, joka heti näytti kunka sitä (lassoa) nakataan. 
Keskiviikko oli porotalousopiskelijoiden vuoro opetella suopunginheittoa. Ne oli ekasta heitosta lähtien jo pelottavan hyviä. 
Ku ootte miettiny missä se Outi on ku ei näy kuvissa, niin me päästettiin se vihdoin päivänvaloon. Ollaan me sitä melkein joka päivä ruokittu.


Illalla paikalliset kansantanssijat oli järjestäny meille keikan. Kylmät väreet tuli ku eskimo rummut hakkas ja laulu raikas. Tanssijat vaihtu joka lauluun ja niillä oli hienoja kostyymejä. Tuntu ku ois ollu melkein ijahis idjassa. Esitys kesti melkein 3 tuntia. Esiintyjät kerto että esitys saattaa kestää jopa 3 päivää. On siinä sitte tekemistä. Lopuksi ne pyysi meitäkin lavalle, Outi tanssi niin kuin se ois aina ollu siellä lavalla ja Ellu oli jo heittämässä kepit sivuun ja hyppäämässä lavalle. 

-Jussa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti